Trabzon Valiliği Protokol Listesi: Trabzon, Karadeniz’in doğu kıyısında yer alan bir ilimizdir. Tarihi çok eski dönemlere dayanmaktadır. Gezilecek ve görülecek o kadar çok doğal güzellikte yerlere sahiptir ki, Trabzon ziyaret edenlerin yüreğinde derin bir iz bırakır.Trabzon’un Maçka ilçesinde yer alan Altındere Milli Parkı’dır. Göknar, Sarıçam, Kestane, Meşe, Ihlamur, Gürgen, Söğüt, Karaçam, Ormangülü, Kafkas Hanımeli gibi ağaçlar yer almaktadır.
Trabzon Valiliği Duyuruları
Geyik, Karaca, Çengel boynuzlu yaban keçisi, yaban domuzu, ayı, kurt, çakal, tilki Altındere’de yer alan canlılardır. Bu park içinde insanlık tarihinin en önemli eserlerinden birini bünyesinde barındırmaktadır. Her yıl turistlerin akınına uğrayan bu yapı sizin de tahmin edeceğiniz üzere ‘Sümela Manastırı’dır. Deniz seviyesinden 1150 metre yükseklikte yer almaktadır. Rum kilisesi ve manastırıdır. M.S 375-395 yıllarında inşa edildiği bilinmektedir.
Trabzon Valiliği Adresi
Dar ve uzun bir merdiven ile manastıra ulaşmak onu yakından görebilmek için aşılması gereken bir engeldir. Kilise içerisinde bazı freskler yer almaktadır. Bu freskler Hristiyanlık ile ilgili bazı olayları tasvir etmektedir.Yine görülmesi gereken bir başka yer ise doğa güzelliği ile gören herkesi kendisine hayran bırakan Uzungöl’dür. Treking, kuş gözlem ve botanik amaçlı turlar düzenlenmektedir.
Trabzon Valiliği İletişim
Bunların dışında görülebilecek yerler arasında, Vazelon Manastırı, Küçük Ayvasıl Kilisesi, Kiliseden dönüştürülen Kudreteyn Camii, Cephanelik, Sera Gölü, Zagnos Paşa Köprüsü, Hacı Kasım Camii, Emir Mehmet Türbesi, Memiş Oğlu Konağı, Çal Mağarası yer almaktadır.Trabzon’un yöresel olarak yenilebilecek en güzel yiyeceği tabi ki ‘Hamsi’dir. Hamsi çorba, pilav, buğulama ve daha birçok hamsi yemeği Trabzon’da denenmelidir.Trabzon ekmeği ve Trabzon tereyağı da oldukça lezzetlidir. Bu güzel lezzetlerin tadına varmadan, Sümela Manastırı’nı görmeden ve tabi ki horon tepmeden Trabzon’dan dönmemek gerekir.
Leave a Reply