Bağkur Prim Ödeme: Bağkur; 14 eylül 1971 tarih ve 13956 sayılı resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 1479 sayılı kanunla; “Esnaf ve Sanatkarlar ve diğer bağımsız çalışanlar sosyal sigortalar kurumu” kısa adı ile “bağ-kur genel müdürlüğü” kurulmuş, 1.10.1972’de bakanlar kurulu’nun 12.6.1972 gün ve 7/4532 sayılı kararı ile bütün yurtta kademesiz olarak tüm hak ve yükümlülükleriyle uygulamaya geçmiştir.
Bağkur Prim Borcu Sorgulama
Çoğu insanın bu konuda zorluk çektiği aşikar. Bağkur primlerini sorgulama işlemi sanıldığı kadar zor bir işlem değildir. İnternet üzerinden yapabileceğiniz bu sorgulama için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. Eğer E-Devlet platformu üzerinden yapıyorsanız bir e-şifre ye ihtiyaç duyacaksınız. e devlet Şifreyi elde edebilmeniz için herhangi bir PTT şubesine gidip hizmet bedeli olarak 2 Türk Lirası vererek şifrenizi edinebilirsiniz.
Bağkur Prim Yatırma
Eğer bir e-devlet şifresine sahip değilsenize e devlet adresi yerine sayfa altındaki adresine giderek kimlik bilgilerinizi girip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İkinci linki tıkladıktan sonra karşınıza E-SGM Hizmet Sorgulama Ekranı gelecek. Bu ekranda yapmanız gerekenler Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızı, nüfusa bağlı olduğunuz ili, cilt numaranızı ve doğum yılınızı yazmak. Tüm bilgileri doğru yazdığınıza emin olun. Hemen ardından en altta bulunan güvenlik kodunu girdikten sonra “Sorgula” butonuna tıklıyoruz. Solda bulunan panelden bağkur için 4B hizmet bilgilerinizi inceleyebilirsiniz.
Bağkur Borç Sorgulama
Diğer işlemler için karşınıza gelen pencerede sol panelde bulunan seçeneklerden size uygun olanını seçtikten sonra bağkur hakkındaki bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Eğer işlemlerinizi E-Devlet platformu üzerinden yapıyorsanız e devlet kapısı adresine giderek Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ve E-devlet şifresi (e-şifre) girişinizi yaptıktan sonra işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Bağkur Kapsamına Giren Tedaviler
Bağ-kur kapsamına girenler:
Sosyal sigortalar kapsamı dışında kalan bir işverene bağlı olmadan, kendi adına ve hesabına çalışan, mesleğini sürdürebilmesi için kanunla kurulu bir meslek kuruluşuna girmesi zorunlu bulunan esnaf ve sanatkarlar, kollektif şirket, limited şirket ortakları, adi komandit şirketlerin komandite ve komanditer ortakları, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortakları, donatma şirketleri ortakları, anonim şirketlerin kurucu ortakları ile yönetim kurulu üyesi olan ortakları bağ-kur kapsamına girer.
Leave a Reply